یاد ایام/روز جوان
دوشنبه, ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۶، ۰۱:۳۸ ب.ظ
ولادت الگوی جوانان مسلمان حضرت علی اکبر علیه السلام و روز جوان
بر جوانان ولایتمدار و با بصیرت ایران مبارک باد ....
اعتماد به نفس جوان ایرانی, اعتماد به نفس ملی
یکی از سنگرهای دشمن برای تسلّط بر کشور ما، عبارت بود از تزریق بیاعتقادی به خود، بیاعتمادی به خود، نداشتن اعتمادبهنفس ملّی؛ در مقابل چشمشان زرقوبرق کشورهای غربی را مشاهده می کردند، پیشرفت های علمی و پیشرفت های فنّاوری و زرقوبرق تمدّنی مادّی آنها را می دیدند و در [کشور] خودشان اینها نبود، در کشور این چیزها نبود، عقبماندگی بود، لذا احساس بیاعتمادی به خود می کردند، احساس ناباوری به خود می کردند.
آن روز در دوران پهلوی، یکی از ارکان دولت گفت که ایرانی باید برود لولهنگ بسازد! شماها نمی دانید لولهنگ چیست؛ لولهنگ آفتابهی گِلی [است]، آن هم نه آفتابهی از جنس فلز. آن قدیمِ قدیم معمول بود که از جنس گِل آفتابه درست می کردند.
می گفت ایرانی لیاقتش همین است که برود لولهنگ بسازد؛ ایرانی را چه به اختراعات!
آن روز اینجوری می گفتند.
یک نفر دیگر از برجستگان آن دوران می گفت که ایرانی اگر بخواهد پیش برود، بایستی از فرق سر تا پا بشود غربی و اروپایی؛ باید همهچیزِ خودش را شبیه آنها بکند، شاید بتواند جلو برود؛ یعنی به خودشان باور نداشتند.
خب، انقلاب آمد این ناباوری را به کلّی تبدیل کرد به باور به خود، اعتمادبهنفس ملّی؛
امروز جوان ایرانی می گوید ما می توانیم.
در بسیاری از موارد در پیشرفت های علمی -غیر از آنچه حالا امروز بحمدالله در دسترس قرار گرفته است و پیشرفت هایی که تحقّق پیدا کرده است- جوان های ما گاهی اوقات یک فکرهای نویی را مطرح می کنند که دستگاههای مسئول توانایی ندارند اینها را جمعوجور کنند؛ جوان ایرانی اعتمادبهنفس دارد. وقتی باور به خود نبود، پیشرفت هم نیست؛ وقتی باور به خود بود، شعار «ما می توانیم» بود، توانایی هم میآید؛ کشور می شود توانا، ملّت می شود توانا. امروز ما این را داریم مشاهده می کنیم.
۱۳۹۵/۰۱/۰۱
بیانات امام خامنه ای در اجتماع زائران و مجاوران حرم رضوی
امروز کشور به جوان هایی نیاز دارد که بتوانند بازوان پُرقدرتی باشند برای پیشرفت کشور، سرشار از انگیزهی ایمانی، بصیرت دینی، همّت بلند، جرئت اقدام، اعتمادبهنفس، اعتقاد به اینکه «ما می توانیم»، امید به آینده، افق های آینده را روشن و درخشان دیدن، روح استغناء -نه به معنای اعراض از فراگیری از بیگانگان، که این را ما هرگز توصیه نکردهایم و نمی کنیم؛
حاضریم شاگردی کنیم پیش دیگران که از ما بیشتر بلدند- روحیّهی استغناء از تأثیرگذاری، تحمیل و سوءاستفادهی از انتقال دانش که امروز در دنیای دانشمند که دنیای قدرت استکباری است این معنا رایج است -این روحیّهی استغناء باید در جوان وجود داشته باشد- روحیّهی فهم درست از موقعیّت کشور که ما در کجا هستیم و کجا می خواهیم برسیم و چگونه می توانیم این راه را طی کنیم -که در بیانات امروز این اساتید، نکات روشنی در این زمینه حقیقتاً وجود داشت- قاطع بودن در برابر دستاندازی، تجاوز و خدشهدار کردن استقلال ملّی؛ ما به جوان هایی با یکچنین روحیّههایی نیاز داریم.
این روحیّهها را، این امتیازات را استادها می توانند در نسل جوانِ مشغول تحصیل و علمآموز کشور، القا کنند و تزریق کنند و بهوجود بیاورند؛ استاد این است؛ البتّه با روش، با منش، نه با درس اخلاق.
۱۳۹۴/۰۴/۱۳
بیانات امام خامنه ای در دیدار اساتید دانشگاهها
- ۹۶/۰۲/۱۸