یاد ایام
میلاد حضرت علی اکبر (ع) الگوی جوانان و روز جوان
بر جوانان مومن و انقلابی ایران مبارک
تقوا، سرمایه جوان
گاهی با خود فکر میکنم جوان که در بهترین اوقات عمر خود به سر میبرد ، اگر بخواهد سرمایهای به دست بیاورد که موفقیت دنیایی و آخرتی او را تضمین کند ، دنبال چه چیزی باید باشد؟ سوال مهمی است... جوابی که من به آن رسیدهام، این یک کلمه است: «تقوا». اگر جوان در دوره ی جوانی سعی کند تقوا داشته باشد ، با همان تعریفی که در فرهنگ دینی و قرآن از تقوا شده است بزرگترین سرمایه را هم برای درس، هم برای فعالیتهای سازندگی، هم برای عزت دنیوی، هم برای به دست آوردن دستاوردهای مادی، هم برای معنویت- اگر اهل معنویت است - به دست آورده است.
یک ملت اگر بخواهد راه رشد و کمال و پیشرفت را طی کند ، باید از لحاظ ایمان فکری، به جای محکمی متکی باشد. آن ملتی، که بخواهد به یک مجموعه ی هرهری مذهب، بیایمان، بیاعتقاد به بنیانهای اخلاقی و دینی و معنوی دل بسپارد و با حرف آنها پیش برود ، زیر پایش سست خواهد شد.
(بیانات امام خامنه ای)
تقوا در نهج البلاغه
نهج البلاغه تقوا را به عنوان یک نیروی معنوی و روحی که بر اثر ممارست و تمرین پدید می آید و به نوبه خود آثار و لوازم و نتایجی دارد و از آن جمله پرهیز از گناه را سهل و آسان می نماید ، طرح و عنوان کرده است .
( سیری در نهج البلاغه ، ص200)
علی (ع)]درنهج البلاغه[ تصریح می کند که تقوا چیزی است که پرهیز از محرمات الهی و هم چنین ترس از خدا ، از لوازم و آثار آن است . پس در این منطق تقوا نه عین پرهیز است و نه عین ترس از خدا بلکه نیروئی است روحی و مقدس که این امور را به دنبال خود دارد .
( سیری در نهج البلاغه ، ص202)
- ۹۳/۰۳/۱۹